Tabla faltuita

Exist─â tabl─â f─âl╚Ťuit─â ╚Öi tabl─â ondulat─â. Diferen╚Ťa dintre cele dou─â este nu doar de pre╚Ť, c├ót ╚Öi de propriet─â╚Ťi ╚Öi rezisten╚Ť─â.

Indiferent de stilul arhitectural ales, tabla f─âl╚Ťuit─â este un produs versatil, disponibil ├«ntr-o gam─â variat─â de materiale: cupru (natural sau prepatinat), zinc-titan (natural, patinat sau colorat), aluminiu sau aluminiu-zinc, o╚Ťel zincat prevopsit ╚Öi culori at├ót standard, c├ót ╚Öi culori speciale, ├«n func╚Ťie de proiectul ales.

Acest tip de acoperi╚Ö scoate ├«n eviden╚Ť─â valoara artistic─â ╚Öi arhitectural─â a cl─âdirii, ├«n timp ce ├«i confer─â durabilitate ╚Öi etan╚Öeitate.

Pentru c─â suntem fanii tablei faltuite, v─â explic─âm ├«n cele ce urmeaz─â motivele iubirii noastre condi╚Ťionate fa╚Ť─â de tabla montat─â ├«n acest fel, tipurile de tabl─â care se folosesc dar ╚Öi c├óteva trucuri care s─â asigure confort maxim ╚Öi longevitate modelului de acoperi╚Ö ales.

Ce tip de tabla poate fi faltuita?

Tipurile de tabl─â care se preteaz─â a fi folosite la f─âl╚Ťuire pe acoperi╚Ö au grosimi variabile ├«ns─â nu sub 0,25 mm. De exemplu, marii produc─âtori europeni de tabl─â au recomand─âri ferme c├ót prive╚Öte modul de folosire al produselor lor, ├«n func╚Ťie de rezultatele testelor pe care le-au f─âcut de-a lungul timpului. Astfel, dintre cele mai folosite tipuri de tabl─â reise c─â urm─âtoarele aliaje sunt cele care fac acoperi╚Öurile sigure, rezistente ╚Öi de ce nu, superbe!

1. Tabla faltuita din otel

Tabla Faltuita Prevopsita din Otel

Tabla plan─â f─âl╚Ťuit─â este utilizat─â at├ót ├«n reaalizarea acoperi╚Öurilor f─âl╚Ťuite, c├ót ╚Öi ├«n placarea fa╚Ťadelor. Acoperi╚Öul din tabl─â plan─â f─âl╚Ťuit─â se remarc─â printr-o mare u╚Öurin╚Ť─â ├«n ├«ntre╚Ťinere, frumuse╚Ťe natural─â ╚Öi durabilitate.

Acoperi╚Öurile din tabl─â f─âl╚Ťuit─â se realizeaz─â la noi ├«n ╚Ťar─â de peste 100 ani, dar acum tehnica ├«mbin─ârii prin fal╚Ť este mult ├«mbun─ât─â╚Ťit─â prin apari╚Ťia sculelor ╚Öi echipamentelor de realizare a panourilor de tabl─â plan─â f─âl╚Ťuit─â perfect drepte ╚Öi prin apari╚Ťia materialelor net superioare celor din trecut din punct de vedere calitativ.

Folosim tabla f─âl╚Ťuit─â produs─â de Voestalpine, fiind cei mai importan╚Ťi produc─âtori de tabl─â de o╚Ťel din Europa, cu o tradi╚Ťie de peste 100 de ani.

Colofer este tipul de tabl─â din o╚Ťel prevopsit─â ├«n culori radiante ╚Öi rezistente, de la clasicul Testa di moro (cap de bizon – cluoarea blanei de bizon), ╚Öi p├ón─â la alb imaculat, toate rolele de tabl─â sunt prelucrate f─âr─â crom ╚Öi cu grosimi de la 0,35 la 0,65 mm.

Mai mult, protec╚Ťia organic─â aplicat─â pe suprafa╚Ťa unora dintre culori, le asigur─â o rezisten╚Ť─â superioar─â.

2. Tabla faltuita din aluminiu

Tabla Faltuita Aluminiu

Tabla faltuita din aluminiu (cu patin─â sau prevopsit─â)
este produs─â de ALEU ╚Öi are grosimi cuprinse ├«ntre 0,25 ╚Öi 0,30 mm cu multe op╚Ťiuni de culoare – inclusiv turcoazul cuprului patinat.

Aluminiul este produs aici f─âr─â folosirea produselor pe baz─â de crom ╚Öi este reciclabil 100%. Este o variant─â accesibil─â ca ╚Öi pre╚Ť ╚Öi cu o rezisten╚Ť─â mare ├«n timp.

3. Tabla faltuita din zinc-titan

Tabl─â Faltuita din Zinc Titan

Tabla faltuita din zinc-titan (natur sau prepatinat─â gri ╚Öi neagr─â) este probabil printre cele mai bune op╚Ťiuni pentru un acoperi╚Ö rezistent. Este o tabl─â cu grosimi cuprinse ├«ntre 0,60 ╚Öi 1,00 mm doar c─â op╚Ťiunile de culoare sunt mai pu╚Ťin variate.

Variantele ├«n culori natur ╚Öi prepatinate gri ╚Öi negru carbon sunt produse de Silesia ╚Öi Zintek, doi dintre cei mai importan╚Ťi produc─âtori din Europa, iar variantele pigmentate de la Zintek sunt de la maro natural ╚Öi p├ón─â la verde laguna, toate cu o rezisten╚Ť─â mare la factorii de mediu, prin compara╚Ťie cu o╚Ťelul prevopsit ╚Öi aluminiul.

Diferen╚Ťa se traduce ╚Öi ├«ntr-un pre╚Ť mai mare pe metru p─âtrat, av├ónd ├«n vedere modul de produc╚Ťie ╚Öi puritatea aliajelor folosite.

4. Tabla faltuita din cupru

Tabl─â Faltuita Cupru

Tabla faltuita din cupru (natur sau prepatinat─â turcoaz) este tipul de tabl─â folosit la reabilitarea cl─âdirilor istorice dar ╚Öi pentru proiecte ├«ndr─âzne╚Ťe de arhitectur─â – at├ót pentru fa╚Ťade c├ót ╚Öi pentru modele de acoperi╚Öuri din cupru moderne.

Grosimea tablei din cupru folosit─â ├«n sistemul de montaj prin f─âl╚Ťuire poate varia de la 0,30 mm ╚Öi poate ajunge p├ón─â la 0,50 mm.

Proprietatea unic─â a cuprului care face acest material ├«ndr─âgit este nu at├ót culoarea sa c├ót procedura prin care prime╚Öte culoarea: turcoazul tablei din cupru fiind dat de microorganismele care se depun ├«n straturi de metal ╚Öi care ├«nnobileaz─â construc╚Ťiile acoperite ├«n cupru prin milimetri de rezisten╚Ť─â pe m─âsur─â ce trec anii de expunere, at├ót pe acoperi╚Ö, c├ót ╚Öi pe fa╚Ťad─â.

Acoperisuri tabla faltuita

Acoperis Tabla Faltuita

Acoperis cu tabla faltuita realizata de arhitectul Clive Wilkinson în Los Angeles, SUA. Sursa: dwell.com

Acoperis din tabla faltuita Georoof pe o cas─â premiat─â la Anuala de arhitectur─â. A primit premiul pentru Arhitectura Construita si premiul pentru Arhitectura locuintei individuale.
 
Detaliile realizate prin Georoof au fost:
– Sistemul pluvial semicircular ├«n nuan╚Ťa Anthracite
– Acoperisul din tabla de otel prevopsit (grosime 0,60 mm) Culoare 7016, faltuita.
Acoperisuri Tabla Faltuita

Inspira╚Ťie pentru tine

®

Buz─âu

╚śos. Bucure╚Öti, 10
120226, BZ, România

Proiect

Vrei să lucrăm împreună?

Înregistrează-te la newsletter

Trimitem un singur newsletter lunar cu nout─â╚Ťi ╚Öi oferte, dedicat speciali╚Ötilor ╚Öi pasiona╚Ťilor de acoperi╚Öuri, fa╚Ťade ╚Öi sisteme pluviale.

┬ę Copyright 2022 GEOROOF - ├Än armonie cu natura

Toate drepturile rezervate.